Spar penge på energien derhjemme med et par ekstra gode fifs i en tid hvor energipriserne svinger utroligt meget op og ned, men desværre mest befinder sig i den øvre del af skalaen, er der ikke de tricks og fifs vi ønsker at overse, hvis de handler om at se på hvordan man lige kan spare lidt ekstra.

Navneskilte kan hjælpe dig med at genbruge mere i det daglige

Der har altid været en utrolig opmærksomhed på hvordan vi bedre kan spare på energien og i mange år har det da også været lidt en kamp at få nogle gamle stædige typer til at forstå hvor meget det egentlig kan koste at lade lyset stå tændt i kælderen hele ugen eller hvor meget det koster alene ved at computeren står på standby hele tiden.

Nu hvor priserne på el og andet forbrug er stukket til vejrs er alle dog lutter ører efter at hive fat i et råd som du muligvis ikke har stødt på endnu skal det handle om at få et navneskilt. Ikke sådan et navneskilt du stiller på dit skrivebord på arbejdet, men et navneskilt der kan være mange navneskilte og som også kan kaldes for labels.

Du tænker måske at du allerede ved hvor dette skriv bærer hen. At du allerede kender dette trick, men det er nu ikke helt sikkert for dette fif handler om hvordan du skal genbruge lige så meget det handler om hvordan du kan spare.

Start maskinen når strømmen er billigst

Næsten alle hjem har i dag en opvaskemaskine installeret og de hjem der ikke har skal stadigvæk lytte godt efter, for det kan også vedkomme dem. For hver gang du starter opvaskemaskinen, så bruges der en del ekstra strøm i hjemmet. Det kan derfor for det første være en god idé at se på hvad tid på døgnet der sættes i gang, hvis man har variable elpriser, men det kan også spille en vigtig rolle hvor ofte du sætter maskinen i gang.

Nogle gange vil man sagtens kunne spare på at sætte opvaskeren i gang. Hvis man i hånden skyller de store ting af selv som gryder, potter og pander og der samtidig bruges navneskilte på kopperne derhjemme hver dag, så der ikke pludselig skal vaskes 12 kopper for 2 personer, vil man måske kunne sætte opvaskemaskinen i gang hver anden dag i stedet for hver dag og spare 50% allerede der.

Det er dog vigtigt at huske på, at det også kan koste penge at vaske op i hånden og at mange vandvarmere kører på el også.