Facadeisolering – den komplette vidensguide

Facadeisolering

Der har gennem flere år været et stigende miljøfokus over alt på kloden, og især på den vestlige halvkugle. Det er gået op for os, at vores enorme energiforbrug på flere måder påvirker verden vi lever i, særligt gennem CO2 udledningen, som gør at atmosfæren bliver tyndere med den følgevirkning at temperaturen stiger på kloden.

Det har fået flere mennesker rundt omkring til at forsøge at mindske deres personlige CO2 udledning. Det forsøger folk ved at slukke lyset efter sig, bruge mindre vand og andre forsøger at spise mindre kød, da det er bevist, at kødindustrien, og produktionen, udleder store mængder CO2.

En anden metode folk forsøger at mindske CO2 udledningen er ved at mindske deres varmeregning. At opvarme huset er en af de store syndere, når regnskabet skal gøres op. Opvarmningen slider også på budgettet, da det er en stor udgift i huset, særligt i vinterperioderne.

Derfor har vi fået øjnene op for skærpet energioptimering af vores bygninger. Dette kan gøres på mange forskellige måder, hvor facadeisolering bare er én af mange.

Vi ser nærmere på facadeisolering og gør dig klogere på emnet og fordelene ved det herunder.

Hvilke fordele er der ved at isolere generelt?

Der er utallige gode årsager til at det er godt at isolere sin bolig optimalt.

Der er allerede nævnt, at det er en god idé for miljøet, og for din samvittighed som bliver lidt lettere, når du ved at du gør dit for at miljøet bliver bevaret i bedste fatning.

Den anden grund var, at det sparer dig for mange penge i årenes løb, og hurtigt tjener sig ind igen.

Udover at tjene miljøet og din pung, så øger det også din ejendomsværdi, hvis du skulle have interesse i at flytte. En af de ting som nye købere kigger særligt på, er boligens energimærke. Energimærket siger noget om, hvor meget boligen koster at varme op og hvor godt isoleret den er. Jo bedre energimærke boligen har, jo højere pris er købere villige til at give for din bolig.

Mange gode grunde til at vælge en facadeisolering

Facadeisolering har en lang række fordele, som traditionel isolering eller hulmursisolering, ikke har.

  • Husets indre bevares – Der bliver ikke foretaget arbejde indenfor, og du mister ikke nogle kvadratmeter hverken på loftet eller i husets øvrige område, da facadeisolering pålægger ydervæggene øget tykkelse, og man får derfor ”mere hus”.
  • Alle installationer bevares – Ved at tilføje materiale på ydervæggene skal der ikke noget ind i hulmuren, og derfor kan dine installationer som varmerør forblive præcis hvor de er, og det er ikke nødvendigt at rykke rundt på noget.
  • Husets areal bliver øget – Selv den mindste facadeisolering skal meldes til BBR og betegnes som en udvidelse af huset.
  • Huset bliver beskyttet mod fugt – Facadeisoleringen kommer til at virke som en regnfrakke for huset på facaden, og fugten ville skulle trække gennem facadeisoleringen for at nå ind til huset, hvilket er meget usandsynligt.
  • Ingen skal arbejde inde i dit hus – Da hele arbejdet foregår udenfor, er der ingen håndværkere der skal træske gennem dit hus, og ingen materialer der behøver flyde indenfor.
  • Facadeisoleringen er mere effektiv – Den udvendige isolering bliver ikke begrænset af gulve og skillevægge, men isolerer hele området fra soklen til under jordens overflade. Den er altså mere effektiv end både hulmursisolering og indvendig isolering.

Spar penge og vælg den rigtige håndværker

Få 3 uforpligtende tilbud på facadeisolering og vælg det bedste.

Hvad koster facadeisolering?

En facadeisolerings pris er afhængig af et utal faktorer. Det kommer an på hvor mange kvadratmeter der skal have en facadeisolering, hvor mange konkurrerende firmaer der er i dit område (flere konkurrenter = lavere pris) og hvor tyk den nye facade skal være.

Det er dermed umuligt at give en pris, sætte to streger under og kalde det et facit. Man kan dog gå ud fra nogle priser i området, som man kan finde på nettet.

En udbyder fra Sydjylland har beregnet en ”tommelfingerpris” på 940 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms. Det er ud fra, at isoleringen skal dække fra soklen til taget, uden at fratrække vinduer og døre, og lavet i 100 millimeter isolering.

Med denne pris er det muligt at beregne en nogenlunde pris for dit eget vedkommende, men priserne kan som sagt variere på baggrund af en hel række faktorer.

Hvornår kan det betale sig at isolere?

Det kan ofte være meget rentabelt at lade huset få en energioptimering i form af facadeisolering. De ekstra kvadratmeter som facadeisoleringen tilføjer, vil ofte være nok til at det er lønsomt at isolere huset (såfremt man får lov til det). En ekstra bonus er så, at varmeregningen bliver formindsket.

Man vil altså spare penge på regningen fremover, i forhold til hvis man ikke havde isoleret huset. Hvor meget der kan spares på regningen kommer igen an på faktorer som er svære at regne med, herunder blandt andet din nuværende varmeomkostning, og det nuværende energimærke.

Der kan trods alt godt facadeisoleres, men stadig have et dårligt energimærke, hvis vinduer og døre ikke isolerer tilstrækkeligt.

En besparelse mellem 5.000 og 10.000 er dog ikke unormalt at se, hvis man har fået en solid facadeisolering.

Få hjælp af professionelle

Når det drejer sig om isolering og generel udbyggelse af huset, så er det en god idé at søge hjælp fra professionelle inden man beslutter sig for en løsning.

Mange udbydere af facadeisolering er villige til at give dig et uforpligtende tilbud, så du kan beslutte dig for om det er noget for dig. Det uforpligtende tilbud gør også, at hvis prisen syntes for høj, så vil man kunne vælge en billigere løsning til at optimere husets energiforbrug.

Da dem som er villige til at lave facadeisoleringsopgaven også tit udbyder andre former for isolering, vil de typisk kunne rådgive dig til, hvorvidt der er en bedre løsning for dig.

Bestil 3 uforpligtende tilbud hos lokale håndværkere

Foruden at rådføre sig hos en professionel, er der i disse tider utallige sider der vil hjælpe dig med at indhente tilbud fra lokale håndværkere i dit nærområde.

Det fungerer ved, at man giver sine oplysninger omkring huset, og sine kontaktoplysninger, hvorefter de forskellige selskaber der er villige til at tage din opgave vil kontakte dig med 3 uforpligtende tilbud.

Man vil efter modtagelsen kunne sammenligne tilbuddene og udvælge det tilbud, der er det bedste for dig.

Vær opmærksom på, at den bedste pris ikke nødvendigvis er den bedste håndværker, og man bør researche hvorvidt den enkelte håndværker kan klare opgaven til et tilfredsstillende resultat før man takker ja.

Spar penge og vælg den rigtige håndværker

Få 3 uforpligtende tilbud på facadeisolering og vælg det bedste.