Det er vigtigt, at du sørger for at reducere dit strømforbrug, hvis du vil spare penge på din el-regning, samtidig med at du gør noget godt for miljøet. Er du i tvivl om, hvordan du reducerer dit strømforbrug, følger her en række gode råd.

Sluk for lyset, når du går ud af et rum

Selvom du kan få meget ud af til et billigt elselskab, er det begrænset, hvor stor en besparelse du rent faktisk opnår. Det er i stedet mere væsentligt, at du tænker dig om, så du ikke bruger mere elektricitet end højest nødvendigt.

Det er eksempelvis en god idé, hvis du slukker lyset, når du går ud af et rum. Der er ingen grund til at have lyskilder tændt, som du alligevel ikke bruger. Herudover kan det alligevel være en god idé at gå efter et billigt elselskab. Find det billigste her: Billigt-Elselskab.dk.

Brug solceller som supplement

Selvom vejret i Danmark ikke er det mest optimale, når det kommer til solceller, så er der alligevel en stor besparelse at hente ved at skifte. Du kan sagtens generere nok strøm til din husstand, og på sigt vil det være langt billigere, da det er en naturlig og vedvarende energikilde.

Om sommeren vil der være rigeligt med strøm, men det kan knibe i vinterhalvåret. Her kan det i stedet være en god idé at anvende dine solceller som en sekundær strømkilde, der fungerer som supplement til din almindelige strømforsyning.

Sørg for at slukke for stikkontakten

Selvom dit fjernsyn eller musikanlæg ikke kører, bruger det stadig strøm. når det står på standby. Der er derfor meget at hente, hvis du sørger for at slukke for stikkontakten i stedet for på fjernbetjeningen – og det vil smitte af på din elregning.

Du kan med fordel købe stikdåser, som har en kontakt, hvis der ikke er nogen kontakt på væggen. Det vil være en klar fordel, at du kan tænde og slukke for selve stikdåsen i stedet for de tekniske apparater, da de som nævnt også bruger strøm, selvom de står på standby.

Udskift dine pærer med energibesparende pærer

Det er vigtigt, at du ikke bruger mere elektricitet end højst nødvendigt – og det gør du formentlig, hvis du anvender almindelige glødepærer. I stedet bør du skifte til energisparepærer, som er langt billigere i drift og holder i længere tid.

Du kan også spare mange penge ved at efterisolere din bolig eller lave andre energirenoveringer.