LED-pærer er en af de mest energieffektive metoder, når du skal oplyse boligen, som er på markedet i dag. De bruger op til 90% mindre strøm end traditionelle glødepærer, og du kan derfor spare mange penge på elregningen, når du skifter dine gamle spots ud med LED-spots. Bliv klogere her.

Erstat dine gamle pærer med LED

Hvis du vil begynde at spare penge på elregningen, så er det en god idé at udskifte dine gamle glædepærer med LED-pærer. Det gælder både for den traditionelle belysning i rummet, men også for dine spots. Det kan du gøre én efter én, eller du kan erstatte alle pærerne på én gang, hvis du for alvor vil spare på strømmen med LED spots.

Når du har erstattet dine glædepærer med LED-pærer, så vil du opdage, at din elregning begynder at falde, næste gang den dumper ind ad brevsprækken eller i postkassen. Ofte er det en god idé at udskifte alle pærerne på én gang, så du er sikker på, at der ikke er nogen, du glemmer i farten, da det både er bedre for pengepungen og for miljøet.

Vælg den rigtige størrelse og form

Når du skal udskifte dine gamle pærer med LED-pærer, så er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse og form. Det kan eksempelvis være, at pæren skal belyse et større område, og derfor bør du vælge en pære med en høj lumen rating. Denne angiver, hvor meget lys pæren udsender, og jo højere ratingen er, desto mere lys udsender den.

Herudover er det værd at bide mærke i, at en LED-pære har en længere glødetid end en almindelig pære. Det betyder i princippet blot, at den har en længere levetid. Faktisk kan en LED-pære holde i op til 25.000 timer, hvilket er omkring 25 gange mere end en traditionel glødepære.

I bund og grund betyder det, at du ikke skal erstatte pærerne lige så ofte, hvilket igen er medvirkende til at reducere din elregning. Du kan derfor spare mange penge ved at indkøbe LED-pærer og udskifte dine eksisterende pærer, samtidig med at du gør noget godt for miljøet, fordi LED-pærer samtidig er mere energieffektive.