Tiden udenfor i haven gennem det varme forår og sommer hvor der bydes på varme og sol, er en fantastisk tid som både store og små elsker. Men solen er dog noget som vi skal beskytte os imod, helt ligesom det kan være irriterende hvis der hygges på terrassen m.m.

Solafskærmning er den smarte måde til at beskyttelse mod solen i haven. Og her finder du mange forskellige løsninger som markiser, parasoller eller den smarte og billige løsning, nemlig solsejl.

Spar på solen med et solsejl i haven eller terrassen som den smarte og gode løsning der kan giver mange fordele.

Typer af solsejl?

Helt ligesom med andre produkter, så finder du et kæmpe udvalg af forskellige solsejl til campingvogn, klapvogne, sandkasser eller til brug på terrassen. Her finder du store, små, baldakin, vandtætte, vindstærke, firkantet, trekantet eller runde solsejl. Og i forhold til solen, finder du selvfølgelig også solsejl med eller uden UV-beskyttelse.

De helt billige solsejl som du kan købe i Jem & fix, Harald Nyborg m.m. er som regel uden UV-beskyttelse. Og disse bør du undgå, også selv om prisen er noget højere for typerne der beskytter mod solens UV-stråler.

Gode kvalitets solsejl med UV-beskyttelse til en fornuftig pris, findes ofte i disse typer:

  • Vandtæt type: Det vandtætte solsejl er den dyreste model. Og som navnet siger, vil sejlet holde dig tørskoet når det regner. Prisen for det vandtætte sejl er dog meget højere end modellen der er vandafvisende, og ofte vil hårde regnbyger betyde, at man trækker indenfor alligevel.
  • Vandafvisende sejl: Et vandafvisende solsejl er ikke helt vandtæt. Hvis det regner meget vil vandet trænge igennem, hvilket har den fordel at vandet ikke samles i dugen og danner risiko for at revne. Typen er dog ganske god til de lette regnbuer, som er det mest hyppige gennem de varme årstider på året, hvor du sidder på ude på terrassen. Og dette sammen med prisen, gør, at typen er populær til både private og institutioner i Damark.
  • Vindstærke solsejl: Denne type er populær til især børnehaver, SFO’er og lignede institutioner, hvor solsejlet skal hænge ude fra forår til efterår og danne skygge for børnene over sandkassen eller andre steder hvor de hyppigt opholder sig. Vandet løber lige igennem sejlet når det regner, og derved holder styrken i sejlet.

Solens placering?

Hvis du ønsker at bruge et solsejl til at skrue ned for solens stråler, så gælder det om at finde den rigtige placering inden opsætning.

En parasol kan nemt bæres eller køres til anden placering, men det er ikke så nemt at flytte et solsejl når det først er monteret. Og derfor gælder det om at finde ud af, på hvilke tidspunkter af dagen at solsejlet oftest skal bruges, for solen flytter sig.

Placering af solsejl?

Når du har fundet den rette placering til solsejlet, så skal det selvfølgelig også monteres. Her findes forskellige løsninger, hvor du kan købe tilbehør til montering i form af søljer, boltøjer og andet. Men hvis du har mulighed for det, kan du også bruge træer og andet sammen med solidt reb.

Lav en ordenlig opmåling i forhold til beslag. Du skal kunne stramme sejlet op fra starten af, men også på sigt når det skal strammes op. Og hvis du har målt forkert og lavet afstanden fra sejl til beslag for kort, bliver opgaven med at stramme op svær.

Hvis du skal bruge sejlet til terrassen der er placeret ved husmuren, kan beslag der medfølger med sejlet måske være ubrugeligt. Her skal du selvfølgelig tjekke husmuren i forhold til hvad der kan bruges.

Når du har monteret solsejlet, så vent med at stramme det helt op. For du ønsker en hældning på sejlet, så vandet kan løbe af frem for at samle sig og danne en vægt midt i sejlet. Tjek sejlet ved at hælde vand på med haveslangen.