Mange ønsker at lave energioptimering, så de får mere ud af den energi, som man bruger, samtidig med at det helt af sig selv vil gøre, at du vil spare penge på et mindre strømforbrug. Når man taler om hvidevarer, så går køleskab, tørretumbler og vaskemaskine i den kategori.

Det gode tip er altid at gå efter A-mærket, da det vil give den største strømbesparelse, når det omhandler hvidevare. En størstedel af strømforbruget går som regel til at varme vande op. Derfor kan man installere en sparebruser, som har en sparedyse.

Samtidig er det et godt tip, hvis man sætter sparedyser på resten af armaturerne i huset. I løbet af et år vil det nemlig spare mange penge. Man kan også tage strømforsyningerne ud af kontakten, hvis det er, at man ikke bruger det. Hvis opladeren sidder i kontakten, så bruger den altså stadig strøm, selvom den ikke sidder og giver strøm til en computer eller en mobil, så derfor bør man pille den helt ud.

Isolering er relevant

Hvis man bor eller er flyttet ind i et gammelt hus, som er bygget i 50’erne, så har de som regel kun sparsom eller slet ingen isolering. Ser man på huse, som er opført i 60-70- eller 80’erne, så vil de være bedre isoleret, men det er stadig ikke engang tæt på, hvad man ser den dag i dag. Kravene til isolering på moderne huse har nemlig ændret sig, og de er blevet strammere.

Det er især en god idé at isolere varmtvandsrørene, da det vil mindske varmetabet. Varmtvandsbeholderen kan man også isolere, som har den samme fordel som isolering af rørene.

Generelle sparetips

Et tip som mange ikke kender til, det er, at man kan sænke temperaturen om natten. Det vil nemlig resultere i et mindsket energiforbrug, som giver en større besparelse. Varmen behøver jo ikke køre for fuld damp om natten, når man ligger lunt og rart under dynen.

I løbet af dagen, så kan man også overveje at sænke inde temperaturen med en enkelt grad. Sænker man temperaturen med en til to grader, så er der flere som har oplevet at spare hele 10 procent på strømregningen, hvilket vil være populært hos mange.

Det lyder måske helt normalt, men kun at starte vaskemaskinen når den er fuld, er også et godt tip. Da det så vil resultere i flere ture, og dermed et lavere energiforbrug. Frem for den normale opvarmningskilde, så kan man overveje at få det udskiftet med noget nyt og mere moderne. Det er nemlig blevet meget moderne og populært at få sat varmepumpe, pillefyr eller solceller op, som alle hjælper til, at man får besparelser på energiforbruget i boligen.

Læs mere om energioptimering lige her.