Mange tænker, at det er voldsomt besværligt at spare penge på energiregningen. Selvom man måske også gerne vil gøre noget godt for miljøet, virker det lidt op ad bakke, og så kommer man igen fra at gøre noget ved det. Men faktisk behøver det ikke være så træls, som det lyder. Og så giver det også god samvittighed samtidigt.

Hvem vil ikke gerne spare penge, hjælpe miljøet og få det lidt godt med sig selv? Hvis du er med på den, kan du eksempelvis starte med at slukke for TV’et, når du alligevel er ved at læse nogle fodboldnyheder. Rent faktisk er mange af tingene så nemme, at det næsten er dumt ikke at gøre noget ved det.

Gå en runde i huset

Det tager ikke meget mere end fem minutter hver morgen, før du har slukket en masse kontakter og elektroniske ting, du ikke skal bruge, når du ikke er hjemme. Det kan også være varmen, som står og kører, selvom det måske langt fra er nødvendigt. Selvfølgelig er det ærgerligt at komme hjem til et meget koldt hus, men man kan sagtens finde en balance, hvor man ikke behøver at bruge unødvendigt meget energi.

Hvis du tager dig fem minutter om aftenen, før du går i seng, og du ligeledes lige tjekker huset efter, før du tager på arbejde, er du allerede nået et ret langt stykke. Begynder du herefter at tænke yderligere over tingene, så er du nok ved at være der, hvor du virkelig kan se det på din energiregning.

Få nogle sparepærer

Har du tænkt over, om du bruger energisparende pærer? Det er også en ting, som i høj grad kan svare sig, når det kommer til pengepungen, og du bruger samtidig mindre CO2, ligesom det er mindre besværligt, da du ikke skal skifte ret ofte. Eksempelvis kan mange af de energisparende pærer med LED holde i mange år, og du kommer helt til at glemme, at der er noget, du skal skifte.

Skru ned for varmen, når du lufter ud

Det er selvfølgelig en lille ting, og det er ikke så mærkeligt, at man kan glemme det, men det tager bare voldsomt meget varme, hvis man lufter ud en råkold vinterdag, imens radiatoren kører for fuld drøn. Det er ganske enkelt penge lige ud af vinduet, ligesom det selvfølgelig også er et stort hak i samvittigheden, fordi man i princippet bare smider energi ud af vinduet – i bogstavelig forstand.

Den slags ting er nemme at gøre noget ved, og du kan tænke over det, uanset hvor i huset du lufter ud. Når det alligevel skal være et frisk pust, er der absolut ingen grund til at lade varmen køre. Den slags små tricks kan du indarbejde i din hverdag, så du eksempelvis også altid slukker for vandet i stedet for at lade det løbe i unødigt mange sekunder. Så kan du også komme til at spare på vandregningen, som vi dog ikke vil komme mere ind på i denne blog.