Der kan være flere grunde til at spare på energien. Foruden at gøre noget godt for miljøet, kan det også gavne din økonomi at tænke på energibesparelse i din bolig.

Skru ned for energien og spar mange penge om året

Når du bruger meget energi, bruger du også mange penge. Det koster nemlig en del at producere energi. Så det kan være en stor økonomisk gevinst for dig og din privatøkonomi at tænke mere i disse baner. Og det behøver ikke at være svært at spare på energien.

Men hvor mange penge drejer det sig om? Snakker vi bare et par hundrede kroner hver andet år, eller er der rent faktisk mulighed for at spare mange tusinde kroner ved at gøre noget ved sit energiforbrug?

Som du nok kan regne ud, ligger vi i den lidt sjovere ende af skalaen rent økonomisk. For du kan spare mange tusinde kroner hvert eneste år, hvis du optimerer din bolig og dit energiforbrug. Bare på varmeudgifter alene kan du spare op imod 5.000-10.000 kroner om året, hvis du går fra en ikke optimeret bolig til en energibesparende bolig.

Der er to måder at spare på din energi. Den ene er passiv, og den anden er aktiv.

Den passive måde at spare på energi er ved at få optimeret din bolig (eksempelvis bedre isolering), så du, uden at gøre noget aktivt ved det, vil spare på dit energiforbrug, fordi du eksempelvis ikke har brug for at varme din bolig nær så meget op, da det holder bedre på varmen.

Den aktive måde er ved at ændre på de ting du gør hver dag. Det kan eksempelvis være at skrue ned for radiatorerne, huske at slukke lyset hver eneste gang du forlader et rum eller at slukke dit tv i stedet for at sætte det på standby.

Sådan kan du spare på energien

Hvis du søger efter konkrete råd til at spare på energien, kommer vi herunder med et par fifs til dig, så du kan komme i gang med at spare på energien og i stedet spare op på din bankkonto.

Det, du aktivt kan gøre for eksempelvis at holde bedre på varmen og skrue ned for dit varmeforbrug, er blandt andet:

  • Få god isolering af dit loft. Varmen stiger opad, så hvis dit loft ikke lige så nemt lukker varmen ud, kan du holde den i huset.
  • Udskift dine vinduer, eller få isoleret dem grundigt, hvis det trækker ind.
  • Få skiftet dine yderdøre.
  • Få skiftet gamle termostater på dine radiatorer.

Det er bare nogle af de tiltag, som du kan tage derhjemme, hvis du gerne vil gøre noget ved dit energiforbrug. Derudover kan du gå i gang med at skifte over til elspareprodukter, så du ikke bruger lige så meget elektricitet i din bolig. Her findes der mange anordninger, som du kan investere i, hvis du gerne vil bruge så lidt el som overhovedet muligt. Læs her om energimærkede produkter.

Mere energibesparelse kan give dit hus en højere salgsværdi

Hvis du får installeret alle disse forslag i din bolig, så dit hus bliver mere energibesparende, kan du også se frem til en endnu større gevinst på den lange bane, når du engang måske skal sælge dit hus. Hvis det har en god energimærkning, vil det helt klart også kunne ses i salgsprisen på din bolig.

Så foruden at kunne spare penge hvert år på din varmeregning, vil du også kunne sætte salgsprisen endnu højere op, når du måske en dag skal sælge din bolig og flytte til et nyt sted.

Du kan eksempelvis bare gå ind og kigge på de nuværende salgssider og filtrere efter energimærkning. Så vil du hurtigt se, at de boliger med en god energimærkning har en gennemsnitlig højere pris end de boliger med en dårlig energimærkning.

Overvej at gøre din bolig bedre på dette område, hvis du gerne vil have chancen for at få en høj salgspris for din bolig en dag.