Ved at energioptimere dit hus kan du både spare en del på energiomkostningerne og gøre dit hus mere miljøvenligt i det CO2-udledningen mindskes. Det kan for nogen virke som et uoverskueligt projekt, men i virkeligheden kan man tage det i små ryk. Derudover findes der også mange mindre fif til hvordan, du kan spare på energien i dit hjem, og dem får du her.

Spar energi med en affugter

Spar energi med en affugter ved at skabe en højere energieffektivitet. Hvis der i dit hus er et fugtigt rum, der er dyrt at varme op, så kan en affugter være en smart løsning. Udover at sænke luftfugtigheden kan den også hjælpe dig med at spare penge på din varmeregning. Dette gør den ved at udnytte varmeoverskuddet fra fugten. På den måde er en affugter et smart redskab til at energioptimere i fugtige rum såsom i kælderen. 

Ved hjælp af kompressoren i affugteren suger maskinen luft ind, og da affugteren generer et lille overskud af varme, fjerner den fugten i luften. Dette betyder også, at udblæsningstemperaturen vil være lidt højere end stuetemperaturen. Da maskinen netop suger fugten ud af luften og samler dette til vand i vandbeholderen i maskinen, så er det vigtigt, at du husker at tømme denne vandbeholder, så maskinens drift holdes ved lige.

Spar energi på køleskabet

Det er nok de færreste af os, der tænker over indstillingerne på vores køleskab, når det først er sat op og er klar til brug. Men det kan betale sig at holde øje med temperaturen i dit køleskab. For hver grad du sænker temperaturen, så stiger forbruget af el nemlig fem procent. Den ideelle køleskabstemperatur er mellem tre og fem grader. 

Et andet tip er at tjekke hvorvidt gummilisterne på dit køleskab holder tæt, så der ikke bruges unødig energi på at afkøle luft, der efterfølgende bare siver ud af køleskabet. 

Energibesparelser ved tøjvask

Et andet sted, hvor du kan spare på energien, er når du vasker tøj i vaskemaskinen. 

En måde du sparer penge på dit vasketøj, er ved at vaske ved så lav temperatur som muligt. Almindeligt tøj kan uden problemer blive rent nok ved 30 grader. Det anbefales dog at undertøj, linned, håndklæder, karklude og viskestykker vaskes ved 60 grader, for at sikre at der ingen bakterier er tilbage. Dog er en kogevask meget sjældent nødvendigt. Et andet tip er at bruge det korteste program, der er tilgengængeligt på din maskine. Jo kortere tid vaskemaskinen kører, jo mindre strøm og vand forbruger den. 

Sidst men ikke mindst, så prøv at skære ned på brugen af tørretumbleren og benyt i stedet en gammeldags tørresnor. 

Med disse tips gør du både din pengepung og miljøet en tjeneste.