Har du boet længe i det samme hus? Så er du sikkert blevet vant til den måde tingene er på derhjemme. Du har længe haft de samme løsninger og vaner i hjemmet, og disse er svære at ændre på. Møblerne har været de samme i mange år.

Køkkenet er forblevet uændret, og det fungerer som det skal. Varmeanlæg, vinduer og hvidevarer er generelt er heller ikke blevet skiftet ud.

Hvorfor også skifte noget ud, der stadig virker? Ja det kan man jo spørge sig selv om. Men tiderne udvikler sig unægteligt. Måske er du blevet mere bevidst om de klima- og miljøproblemer, vi står overfor som samfund? Og måske har du lagt mærke til, at din el- og vandregning tit er ganske høj?

Men du har accepteret, at tingene er, som de er, og du fortsætter. Men vi kan fortælle dig, at du faktisk går glip af en kæmpe mulighed i skrivende stund. Gamle huse som dit er bygget i en anden tid, og det er derfor ikke lige så energivenligt som nye huse.

Men det betyder ikke, at du skal til at rive det hele ned for at få et nyt hus, der lever op til standarderne. Nej faktisk er der flere indgreb, du kan lave i dit gamle hus for at gøre det mere energivenligt.

Derfor følger her en lille liste over de ændringer, du kan lave for spare lidt mere på energien derhjemme. Du vil opleve en positiv effekt både på klimaet og dine egne regninger.

Kig på din varme

Først bør du absolut kigge på, hvordan du varmer dit hus op. Kører du med et gammelt olie- eller gasfyr og har gjort det i mange år?

Så er det helt sikkert tid til at skifte ud. Disse gamle metoder er alt for dyre og ineffektive, når det kommer til udnyttelsen af energien. På www.danskvarmeservice.dk kan du læse meget mere om de forskellige løsninger, du kan få i dit hjem, der gør, at din varme fremover kan blive meget mere energivenlig.

Bedre vinduer

Hvis du ønsker at udnytte energien i huset bedre, så har isolering meget at skulle have sagt. På den måde kan du holde bedre på varmen og udnytte den mere.

Her er især vinduerne ofte det svage led. Hvis du har gamle vinduer siddende i dit hus, så er der en god chance for, at varmen fiser ud omkring alle vinduerne i huset, hvilket øger din varmeregning. Skift derfor gerne alle dine vinduer ud til nyere velisolerede vinduer, og opdag forskellen på regningen. 

Kig på dine hvidevarer

Sidst, så er det måske tid til at nogle af dine gamle og trofaste hvidevarer skal skiftes ud. Køleskabe, frysere og vaskemaskiner bruger meget strøm, og nogle også meget vand.

Ældre maskiner vil som udgangspunkt være dårligere til at udnytte både strøm og vand. Du bør derfor kigge efter mere energieffektive hvidevarer til din husstand.