Det er en investering at købe energivinduer, og i længden vil de være en økonomisk gevinst. Det ændrer dog ikke på, at der i første omgang er store udgifter forbundet i investeringen af vinduerne – og det kan tage lang tid at spare op, hvis man ikke ønsker at låne.

Hvis du drømmer om at skifte til energivinduer, kan du gøre vejen dertil kortere ved at finde de billigste vinduer. Herunder finder du nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at få kvalitetsvinduer til den bedste pris.

Hold øje med tilbud

Den nemmeste måde at få billige energivinduer er at holde øje med diverse vinduer på tilbud. De fleste vinduesproducenter fører løbende forskellige kampagner, hvor der kan spares små og store procenter på energivinduer.

Vinduer er forholdsvis dyre, og derfor kan selv besparelser på et par procent gøre en forskel. Hvis du er heldig, kan du være heldig at finde en forhandler som giver 10% eller mere. Det vil betyde store besparelser for dig, når man kigger på det egentlige pengebeløb.

Hvis du ikke kan finde et godt tilbud, kan du eventuelt vente med vinduesindkøb, hvis du ikke mangler et nyt vindue akut. Heldigvis er der en del forskellige forhandlere i Danmark, og det burde bestemt være muligt at finde mindst én med et godt tilbud.

Fravælg unødvendige ekstrafunktioner

Moderne energivinduer kan fås med rigtig mange forskellige smarte funktioner. Nogle funktioner kan være uundværlige for dig, og du skal naturligvis ikke gå på kompromis med dine behov. Husk på, at du skal have vinduerne i mange år.

Omvendt er det en god idé at være kritisk i forhold til dine egne behov, når du designer dine nye vinduer, hvis du gerne vil have dine nye energivinduer billigere.

Et eksempel på en unødvendig ekstrafunktion kan være lyddæmpende glas. Hvis du bor på et trafikeret sted, kan det måske være en god tilføjelse at vælge et vindue med lyddæmpende glas i soveværelset, men det vil næppe være nødvendigt i hele huset.  

Vælg vinduer i træ

Vinduer fås i flere forskellige materialer, og de tre mest almindelige typer af vinduer er trævinduer, plastvinduer og træ/alu vinduer.

Plast- og træ/alu vinduer er et populært valg i mange hjem, da de kræver meget lidt vedligehold i forhold til trævinduer. Til gengæld er de også noget dyrere, hvilket kan mærkes, hvis du skal købe vinduer til hele huset.

Hvis du ønsker at spare penge, kan du vælge at købe trævinduer i stedet. Moderne trævinduer er typisk fremstillet i kernetræ, hvilket giver dem lang holdbarhed. De kræver blot en smule vedligehold.

Med andre ord kan du overveje, om du er villig til at bruge tiden på at male vinduerne med 6-7 års mellemrum, så de bevarer deres holdbarhed.  I så fald kan du spare en del penge på vinduer.

Ønsker du ikke at vedligeholde vinduer, er du tvunget til at bruge de ekstra penge på vedligeholdelsesfri vinduer. Din besparelse vil nemlig hurtig være væk, hvis du skal hyre en maler til at male dine trævinduer.

Stå selv for monteringen

Lønningerne til en håndværker udgør en stor del af prisen på nye vinduer, så du kan også spare penge, hvis du er villig til selv at montere vinduerne.

Det er ikke svært at montere vinduer, og du kan finde mange guides online. Du behøver ikke specialværktøj, men det kan være en god idé at få en hjælpende hånd til de tunge løft.

Du behøver ikke at have den store håndværkserfaring for at kunne montere vinduer, men det er meget vigtigt, at du følger diverse guides meget nøje. Ellers risikerer du potentielt at skade vinduerne.

Vælg lagervarer

Mange bestiller vinduer i specialmål, men det værd at overveje, om du måske kan bruge vinduer fra producentens lager.

Mange vinduer i Danmark laves efter de samme standardmål, og det er meget muligt, at du også kan bruge denne type af vinduer.

Priserne er generelt en del lavere, når du vælger vinduer fra producentens lager. Det skyldes, at vinduerne kan masseproduceres, men kvaliteten er lige så god som på de speciallavede vinduer.