Der kan være mange grunde til, at man ønsker at renovere sin bolig. Nogle har et gammelt badeværelse, hvor både toilet og bad efterhånden trænger til at blive udskiftet, andre har måske købt et hus, hvor den tidligere ejers valg af materialer ikke passer ind i stilen, og så skal der laves om.

Og så er der dem, som bevidst går efter at sætte i stand med henblik på at gøre boligen mere energivenlig. Uanset hvad er det ingen skade til at tænke energirigtige løsninger ind i renoveringen, så der fremover vil blive sparet på varme, strøm og vand.

Større investeringer

Hvis man står over for en større istandsættelse, måske nye vinduer, hvor man alligevel skal ud og spendere mange penge, kan man lige så godt investere i en energirigtig løsning. Dette vil nemlig betyde, at man fremover vil spare penge på varmeforbruget, da nye energirigtige vinduer ikke har et nær så stort varmetab som gamle vinduer. Ligeledes vil et nyt tag ikke kun pynte på den ydre facade, men også være med til at holde de fremtidige varmeregninger på et minimum.

Et istandsættelsesprojekt kan hurtigt blive dyrt. Hvis man forventer at lave noget af arbejdet selv, kan man gå ind på sider som denne og lignende for at finde de billigste priser på materialer. Hvad angår professionel faghjælp, kan man indhente tre tilbud til sammenligning og vælge derudfra.

Start i det små

Hvis man ikke lige har nogen større renoveringer i udsigt, kan man starte i det små. Næste gang et strømforbrugende apparat skal udskiftes eller anskaffes, kan man vælge et med et lidt bedre energimærke, end det man ellers ville have valgt.

Det kan for eksempel være, man skal have nyt fjernsyn. Hvor man normalt ville se billedkvalitet og pris som de vigtigste parametre i udvælgelsesprocessen, kunne man denne her gang tage energimærket med ind i overvejelserne og vælge et i kategorien A+ som minimum. Det kan godt betyde, at man dermed vil få et tv, som er lidt mindre i størrelsen, da de mindste apparater typisk har et bedre energimærke, og det skal man selvfølgelig være indforstået med.

Som kompensation kunne man så eventuelt vælge at tage en ekstra tur i biografen, hvis der kom en film, som man absolut ville se på helt stor skærm, og på den måde får man det til at fungere med en lidt mindre skærm i hverdagen.

Vælg de energirigtige løsning, og forbedr din boligs værdi

Der bliver mere og mere fokus på de energirigtige løsninger, og dette gælder naturligvis også i forbindelse med køb og salg af bolig. Hvis der er valgt energirigtigt, så boligen har et flot energimærke, ved køber, at her er der mulighed for at få lave forbrugsudgifter til strøm, vand og varme.Det betyder en hel del for det samlede budget, hvor der så måske er penge til flere sjove oplevelser. For det er jo det, det handler om. Alle i dagens Danmark forventer jo, at der er strøm, vand og varme; derfor drejer det sig om at reducere disse udgifter, så der er råd til alt det sjove.