Flere og flere steder er det i dag muligt at høre om de mange fordele, der er ved at skifte sin varmekilde ud med en varmepumpe. Dog er det de færreste, der hører om de ulemper, som der også følger med et sådan skift. Og for at være sikker på, at man bliver tilfreds med det resultat, som man ender ud med, skal man altid sørge for at kende til alle de faktorer, der spiller ind.

Tim Petersson fra varmepumpe-guide.dk fortæller derfor herunder om de fordele og ulemper, der er ved at skifte til den grønnere varmekilde.

De mange fordele

Når det kommer til et skifte til en varmepumpe, fortæller Tim, at miljøet er den største vinder. Med en varmepumpe oplever man nemlig et forbrug, hvor der trækkes på jordens naturlige ressourcer, derfor er det en mere bæredygtig løsning frem for, for eksempel fjernvarme, oliefyr eller pillefyr.

Dog er der også selv penge at spare ved skiftet på sigt. Som Tim fortæller, så har en varmepumpe nemlig et meget lavt energiforbrug, og derfor vil man være i stand til at opleve en besparelse på sin energiregning med en varmepumpe frem for at gøre brug af andre varmekilder. Og det er også noget, der gør sig gældende ved erhverv, da det også er muligt at få en løsning inden for varmepumper, der kan bruges til de større områder.

Og selvom der er tale om en varmepumpe, så kan en sagtens faktisk og agere air condition, hvilket der er mange især i sommerhuse, der får stor glæde af. Med en sådan er det derfor muligt at køle ens beboelse ned under de varme dage, og derfor har en sådan faktisk to funktioner.

Sidst, men ikke mindst, så er det meget let at få installeret en varmepumpe, lige såvel som prisen er mere spiselig lige så snart, at det fortælles, at det er muligt at søge tilskud til en sådan. Staten vil nemlig gerne bedømme de grønne alternativer.

Læs mere om hus og bolig her: Husoghaveliv.dk

De få ulemper

Men som Tim fortæller, så er der også nogle ulemper ved en varmepumpe, som man skal have med i sine overvejelser.

Her er der først og fremmest tale om udedelen, som rent faktisk godt kan støje en smule. Hvis den placeres lige uden for et vindue eller tæt op ad naboen, kan den således godt være til gene, og det er noget, der kan komme til at blive til store problemer. Dog findes der flere modeller på markedet, der ikke siger meget mere end en normal vaskemaskine.

Hvis man vælger at gør brug af de ekstra funktioner, som en varmepumpe kommer med for eksempel air condition eller filterfunktionen, kræver det en del mere strøm. Og det betyder, at det kan trække betydeligt op på elregningen, hvis man vil gøre brug af de funktioner.Ved de hårde vintre er det også kun de helt nye varmepumper, der kan følge med, de ældre modeller vil således trække betydeligt på elregningen i sådanne situationer.