Energiforbedringer i din bolig kan være med til at øge værdien af din bolig, spare dig penge på forbrugsregnskabet og kan være med til at forbedre miljøet og klimaet. Selvfølgelig vil der være udgifter til det her og nu, men det er en investering og penge, der hurtig vil tjene sig hjem igen. Derudover kan du også få energitilskud til en del af de energiforbedringer, du foretager.

Det er ikke alle energiforbedringer, du kan få energitilskud til, men det ændrer jo ikke på, at du sparer penge på sigt, og at du øger din boligs værdi. Men er det vigtigt for dig, at du kan modtage energitilskud, så søg om det, før du påbegynder dine energiforbedringer, så du er på den sikre side.

Ud over om den ønskede energiforbedring kan udløse tilskud eller ej, kan det være svært at vide, hvor du skal sætte ind med energiforbedringer, for der findes rigtig mange steder. Du kan læse mere herunder, men det kan også være en fordel at søge råd og vejledning til energioptimering af dit hus hos professionelle.

Efterisolering af dit hus

Når du efterisolerer dit hus, vil du med garanti ændre positivt på din varmeudgifter. Men samtidig vil du også forbedre indeklimaet og selvfølgelig øge husets værdi.

Efterisolering vil oftest foretages i f.eks. lofter, tagkonstruktioner, vægge og gulve. Når et hus efterisoleres, kan det foregå på to måder. Enten isolerer du i konstruktioner, hvor der ikke tidligere har været isoleret, eller du tilfører ekstra isolation, hvor der allerede er isoleret.

Til et sådan projekt ydes der som regel energitilskud.

Udskiftning af vinduer

Hvis vinduerne i din bolig er utætte – eller bare nogle få af dem er – så vil du kunne opnå kæmpestore fordele ved at skifte dem. For det første gør du igen varmeregningen mindre og skaber et bedre indeklima, og du øger også husets værdi.

Skifter du vinduer – og evt. døre – til mere energirigtige løsninger, end dem du har nu, vil det endda kunne give dig et energitilskud.

Installation af solvarmeanlæg

Med et solvarmeanlæg opfanges varmen fra solens stråler i en væske i nogle rør, og en cirkulationspumpe får væsken til at cirkulere mellem solfangerens rør og varmtvandsbeholderen. Det varme vand kan bruges som varmt vand – altså opvask, bad osv. – eller til at opvarme bygninger/rum.

At udnytte solens varme i stedet for at bruge olie, gas eller el er naturligvis billigere. Samtidig har det en positiv effekt på miljøet og klimaet. Og igen øger det værdien af dit hus.

Også her vil du kunne opnå energitilskud.

Montering af varmepumpe

Der findes to slags varmepumper. Jord- og luft til vand-varmepumper. Pumperne benytter henholdsvis jorden og luftens energi til både at lave varmt vand og til at opvarme bygninger.

Også denne form for opvarmning er naturligvis bedre for både din økonomi og miljøet frem for f.eks. olie, gas og el eller brænde for den sags skyld.

Montering af både jord- og luft til vand-varmepumper kan udløse energitilskud.