Vil du også gerne spare på varmeregningen? Så behøver du ikke at skrue ned for samtlige radiatorer og sidde og fryse under lag af tæpper. At isolere din bolig behøver ikke at koste en bondegård, og det er penge som hurtigt er tjent hjem igen. Det gælder specielt, hvis du bor i en ældre bolig.

I København og på Amager findes der mange ældre boliger. Isoleringen i ydermurene falder sammen over tid, og hvis du mærker kolde områder på ydervæggene, så er det fordi, isoleringen er faldet sammen. Det er muligt at sprøjte granulat – f.eks. af papiruldsisolering – ind i hulrummene, så det ikke kræver, at du skal rive indervæggen ned.

Udskiftning af gamle vinduer er et større arbejde, men det er dog dér, du ofte sparer mest på varmeregningen.

Argumenter for hvorfor du skal efterisolere din bolig:

  • Du sparer på varmeregningen
  • Du undgår træk og usundt klima
  • Husets energimærkning forbedres
  • Der er tilskud og fradrag at hente

Du sparer på varmeregningen

Når det kommer til efterisolering, så er kroner brugt ofte også kroner tjent. Der går ikke mange år, før dit isoleringsprojekt har tjent sig hjem igen.

Herefter er efterisoleringen ren indtjening. Så det er altså også en investering, hvor du vil spare penge mange år frem.

Du undgår træk og usundt klima

Dit hjem skal være din oase, men hvis det er koldt, føles det også uvelkomment, og du kan have svært ved at slappe af. Træk og kulde skaber også fugt og nedsætter dit immunforsvar, som gør, at du kan blive syg igen og igen.

Du forbedrer din boligs energimærkning

Når dit hus får en bedre energimærkning, er det også mere attraktiv på boligmarkedet, den dag du skal sælge.

Det betyder også, at du kan sælge til en højere pris og liggeperioden bliver kortere. Så gennem energimærkningen er der også penge at tjene.

Tilskud og fradrag

Hvis du skal have efterisoleret hele dit hus, så skal du have professionel hjælp.

Husk at du kan få skattefradrag for arbejdslønnen til håndværkerne, der reparerer og forbedrer dit hus. Du kan få fradrag op til 1/3 af lønnen og op til 12.000 kr. på et år.

Energiselskaberne går ind for og støtter op om energibesparelser, så du kan også søge om at få energitilskud til bl.a. efterisolering af dit hus eller udskiftning af vinduer.

Ring og spørg dit energiselskab, hvad du kan få af tilskud til dit isoleringsprojekt, før du går i gang.