Nye vinduer kan ikke alene være med til at løfte din boligs arkitektoniske udtryk – de kan også give dig en billigere varmeregning og et bedre indeklima. Er du i tvivl om, hvorvidt det er på tide at skifte de gamle vinduer ud til fordel for nogle nye, kan du med fordel læse med her på siden.

Kan du mærke, at det trækker, når du sætter din hånd foran dine gamle vinduer derhjemme? Og er varmeregningen højere, end den burde være? Så er det formentlig på tide, at du skifter dine vinduer eller ringer til en håndværker. Inden du når så langt, kan du med fordel læse med her og blive klogere på, hvornår og hvordan du bør skifte dine vinduer.

3 tegn på at du bør skifte dine vinduer

Vinduer i ældre huse har som regel brug for en kærlig hånd – eller måske at blive udskiftet. Når det er sagt, er det ikke sikkert, at du behøver skifte alle dine vinduer på samme tid.

Det kan imidlertid være smart at investere i nye vinduer, hvis:

  • Der er dug (kondens) på indersiden af dine ruder
  • Kold luft trænger ind gennem et eller flere af dine vinduer
  • Din varmeregning er alt for høj ift. din boligs størrelse

Er du i tvivl om, hvorvidt og hvordan du skal skifte dine vinduer? Så kan du med fordel kontakte en specialist i vinduer og døre som TME Byg, der har stor succes med boligrenoveringer i b.la. Hillerød, Frederiksværk og Frederikssund.

Kondens er et dårligt tegn

Har du kondens på indersiden af din rude, er der god grund til bekymring. Det kan nemlig være et tegn på, at der er for fugtigt i din bolig, eller at din rude isolerer dårligt.

Prøv at lufte ud 2-3 gange om dagen og se, om luftfugtigheden bliver bedre. Gør udluftningen ikke den store forskel, bør du stærkt overveje at skifte til nye vinduer. Kondensen på indersiden af din rude kan nemlig være med til at skabe og sprede skimmelsvamp i din bolig.

Sådan finder du ud af, om det trækker fra dine vinduer

Du kan undersøge, om det trækker fra dine vinduer på flere måder. Vi anbefaler b.la.:

  • Tænd et stearinlys i vindueskarmen, og hold øje med, om flammen bevæger sig.
  • Undersøg dine fuger og vinduesrammer udefra – er der sprækker og utætheder?

Det er tid til nye vinduer, hvis din varmeregning er alt for høj

Vinduer er blandt de største syndere, når det kommer til varmespild – særligt hvis du har en radiator stående under et utæt vindue. Det kan derfor være en rigtig god idé at holde øje med, om din varmeregning bliver dyrere og dyrere med tiden.

Du vil kunne spare mange penge årligt på din varmeregning ved at installere nye, energirigtige vinduer i din bolig.