Hvis du ejer din egen lejlighed, så kan det være nødvendigt, hvis du snart får anskaffet dig et energimærke. Dette kan der være nogle forskellige grunde til, hvor det faktisk er et lovkrav, at din lejlighed har et energimærke. Når du har besluttet dig for, at nu er det på tide, at du får dette mærke til din bolig, så kan det være, at du tænker, at dette er en langvarig proces.

Faktisk så tager det slet ikke lige så lang tid, som du skulle tro, hvor det kan være fornuftigt, hvis du kontakter den helt rette energikonsulent, der kan hjælpe dig gennem hele denne proces. Desuden kan de også besvare alle de spørgsmål, som du nu må have. Du kan læse mere om energimærkning af en ejerlejlighed på følgende link: https://norca.dk/energimaerkning-af-ejerlejlighed/

Hvad betyder dette mærke?

Når du får energimærket din lejlighed, betyder det, at lejligheden vurderes, hvor der ses nærmere på energieffektiviteten. Dette kan være med til at give dig en bedre idé om, hvor der kan skabes besparelser på energien, hvor dette kan have betydning for både dit forbrug og miljøet.

Inden du får besøg af en energikonsulent, så kan du finde årsopgørelser over dit vand, el og varmeforbrug frem samt bl.a. bygningstegninger af lejlighedskomplekset. Dette kan gøre konsulentens arbejde lettere, hvor de hurtigt kan vurdere din ejerlejlighed, så du kan få dit energimærke.

Hvad skal du være opmærksom på?

Det kan være rart, hvis du i nogen grad kan forberede dig på, hvor meget denne vurdering kommer til at koste. Dette kan dog afhænge af mange forskellige ting, hvor bl.a. størrelsen af din lejlighed har væsentlig betydning for prisen. Det kan være fornuftigt, hvis du kontakter en erfaren energikonsulent, da de i højere grad kan give dig et overslag på din pris.

Når du kontakter konsulenten, så skal du udfylde et oplysningsskema, hvilket kan gøre deres arbejde en del lettere. Du skal være opmærksom på, at tiden for denne vurdering kan variere alt efter lejlighedens størrelse, men i de fleste tilfælde tager det ikke meget længere end et par timer.

Det er derfor ikke en proces, der tager særlig lang tid, hvor det faktisk relativt hurtigt er overstået. Når du har fået dit energimærke, så kan en af fordelene ved dette være, at prisen på din bolig vil kunne stige, hvis du i den nærmeste fremtid overvejer at sælge din ejerlejlighed.