Det er ikke nogen nem beslutning at skifte taget, da det bestemt ikke er gratis. Alligevel kan det ende med at blive nødvendigt, hvis det gamle tag har udtjent sin værnepligt. I denne guide får du en række gode råd til, hvilket tag du skal vælge, når det gamle tag er for slidt, eller du trænger til at skifte udseende på boligen.

Taget betyder meget for boligens udseende

Et nyt tag betyder utroligt meget for boligens udtryk og værdi. Derfor bør du overveje æstetikken grundigt, når du skal have skiftet tag. Du kan vælge mellem tage i mange forskellige farver, men det er væsentligt, at du sætter dig grundigt ind i, hvilken type tag og farve der vil passe bedst til netop din bolig.

Først og fremmest skal du huske på, at det nye tag kommer til at ligge der i mange år. Det kommer formentlig til at være der i resten af din levetid, og derfor vil de fleste mennesker udelukkende få nyt tag én gang i livet, medmindre de flytter fra deres bolig. Dit valg har derfor betydning for både dig selv, men også når du en dag skal sælge huset.

Tag højde for omgivelserne

Du bør udover farven på taget derfor også tænke på de omgivelser, dit hus ligger i. Det gælder både for de naturlige omgivelser, men også de øvrige mennesker i nabolaget bør du have i tankerne. Medmindre dit hus befinder dig på et isoleret område, vil det indgå i kontekst med de øvrige boliger i nærheden.

Derfor er det væsentligt, at du vurderer, i hvor høj grad du ønsker, at dit hus kommer til at skille sig ud fra de andre boliger i området. Glaserede teglsten vil eksempelvis være flotte i de fleste tilfælde, men hvis alle de øvrige huse i nærheden har matte teglsten, så bør du overveje, om det er bedre, at du følger traditionen i området.

Indhent tilbud på at få skiftet tag

Hvis du beslutter dig for, at du vil skifte tag på din bolig, så skal du efterfølgende finde ud af, hvilken type tag du skal vælge. Tegl er som regel det bedste valg, da det kan holde i over 100 år, hvis det bliver plejet ordentligt. Der er dog også mange andre løsninger, som kan være relevante, hvis du vil have et tag med lang levetid.

Uanset hvad, så er det en god idé at indhente tilbud hos flere forskellige tømrer- eller tagfirmaer, når du skal have lagt nyt tag. Samtidig kan du eventuelt få foretaget energiforbedringer ved at få efterisoleret loftet eller lignende, hvilket vil mindske boligens CO2-udslip, samtidig med at det højner prisen af din bolig.