En elektriker hjælper med vidt forskellige opgaver, der dog alle har dét tilfælles, at de omhandler elektricitet. Herunder finder du en oversigt over, hvilke opgaver en elektriker typisk hjælper med.

Service i hjemmet

Hvis der springer en sikring, eller der er andre el-relaterede problemer, kan du ringe til en elektriker, som efterfølgende kommer til din adresse og hjælper dig med at udbedre problemet, så du igen kan få strøm til dine elektriske apparater.

Der er altid en lokal elektriker nær Næstved eller i det område, hvor du er bosiddende. Det betyder, at hjælpen altid er nær, hvis der opstår problemer med elinstallationerne eller strømforsyningen. Du kan også tilkalde en døgnvagt, hvis det er udenfor de normale åbningstider.

Reparation af defekte el-installationer

Det er vigtigt, at elinstallationerne fungerer som det skal, da det ikke bare er besværligt, når de ikke virker – det kan være direkte farligt. En defekt el-installation kan ikke alene forårsage personskade, fordi du kan få stød, men kan også forårsage brand i hjemmet.

Er der defekte eller ulovlige elinstallationer i hjemmet, på kontoret eller ethvert andet sted, kan en elektriker hjælpe med at ordne dem, så du er sikker på, at de fungerer som de skal. Hvis der er noget galt med dem, finder elektrikeren fejlen og fikser den.

Reparation af elektriske apparater og hårde hvidevarer

Hvis dine hårde hvidevarer eller andre elektriske apparater går i stykker eller på anden måde ikke virker, som de skal, kan du kontakte en elektriker. Vedkommende vil efterfølgende komme ud og vurdere, om de kan repareres.

Hvis det er tilfældet, vil du få den repareret på stedet. Kan de ikke repareres, får du besked herom, så du i stedet kan købe nye. I mange tilfælde er der ikke grund til at investere i nye, da de gamle ofte kan repareres.

Hvis du renoverer dit hjem, er det i de fleste tilfælde ikke tilladt, at du selv står for at montere de nye elinstallationer. Derfor skal du hyre en professionel elektriker, som kan stå for arbejdet. På den måde er du sikker, på at de er installeret sikkert og forsvarligt.

Installation i forbindelse med renovering

Det kan være farligt, hvis elinstallationerne er defekte eller på anden måde ikke fungerer, som de skal. Du risikerer, at personerne i husstanden kan få stød, men du risikerer også, at der opstår brand, hvis de ikke er installeret korrekt.