Det er de færreste af os, der husker og har lyst til at lufte ud, når vinteren først står for døren. Desuden får det blot varmeregningen til at stige, når vi lader vinduer og døre stå på vid gab i de kolde vinter- og efterårsmåneder. Med et ventilationsanlæg kan du få luftet ordentligt ud i huset, undgå et fugtigt indeklima og samtidig spare en masse penge på varmeregningen.

Du kender nok nogle, som har været tvunget til at flytte ud af og renovere deres hus eller lejlighed for flere hundrede tusinder på grund af fugt. Vil du undgå at stå i samme situation, kan det være en god idé at isolere din bolig grundigt og investere i et effektivt ventilationsanlæg. Læs med her, hvor vi forklarer, hvad et ventilationsanlæg er, og hvorfor det kan være en god løsning.

Hvad er et ventilationsanlæg?

Et ventilationsanlæg er nøglen til et bedre indeklima. Ved at skifte den brugte og fugtige luft i din bolig ud med ny, ren luft hjælper ventilationsanlægget nemlig med at holde luftfugtigheden i dit hus nede.

De fleste ventilationsanlæg fungerer således, at varmen fra den brugte udsugningsluft overføres til den friske luft, inden den bringes ind i hjemmet. Det er med andre ord dig, der bestemmer, hvor koldt eller varmt du vil have det, når du regulerer på indeklimaet i dit hjem med et ventilationsanlæg.

Et ventilationsanlæg er desuden din garanti for ren og sund luft, når du lufter ud i områder med tæt bebyggelse og/eller forurening fra biler, skorstene eller lignende.

Vil du undgå varmetab og høj luftfugtighed i din bolig? Så kan du finde løsningen her!

Hvorfor kan det være en god investering at købe et ventilationsanlæg?

Der kan være rigtig mange gode grunde til at investere i et ventilationsanlæg.

For det første kan du spare mange penge på varmeregningen, når du først har fået installeret dit ventilationsanlæg. Ikke alene er udluftningen fra det smarte system mere effektiv end de klassiske, åbne vinduer, luften, som blæses ind i din bolig via ventilationsanlægget, bliver også varmet op eller kølet ned alt afhængig af, hvad du ønsker.

Energitabet, du oplever ved almindelig udluftning, er derfor meget mindre, når du installerer et ventilationsanlæg i din bolig. Hertil er det værd at bemærke, at elregningen fra dit ventilationsanlæg ikke overstiger den gevinst, du vil opleve fra det reducerede varmetab og den mindre varmeregning.

Har du en fugtig kælder eller loft, der trænger til ny isolering og udluftning? Så kan det være en rigtig god idé at købe et ventilationsanlæg. Den effektive anordning suger nemlig al den fugtige luft fra badeværelset, køkkenet og kælderen ud af din bolig, samtidig med at den tilføjer ren luft til din boligs opholdsrum. Du vil med andre ord opleve bedre og renere luft samt have mindre fugt i boligen, når du investerer i et ventilationsanlæg.

Sidst, men ikke mindst, er ventilationsanlægget en diskret og støjsvag løsning. Du skal derfor ikke bekymre dig om støj eller træk, når du vælger at regulere din boligs indeklima med et ventilationsanlæg.