Der er mange gode grunde til at spare på elektriciteten i hjemmet. Først og fremmest sparer du penge, men du gør samtidig noget godt for miljøet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan spare på strømmen i hverdagen, følger her en række gode råd.

Vælg det rigtige elselskab

Det vigtigste, hvis du vil spare penge, er at vælge et billigt elselskab. Der er efterhånden mange bud på markedet, så det kan være en god idé at sætte dig ind i, hvem der tilbyder den billigste strøm. Du kan eksempelvis søge på nettet efter en sammenligningstjeneste, der giver dig mulighed for at finde det bedste elselskab til dit behov.

Når det så er sagt, så betyder det ikke, at du bare skal bruge strøm, selvom det er billigt. Det er ikke godt for miljøet, medmindre det kommer fra en naturlig kilde, og derfor bør du huske at spare på dit strømforbrug alligevel.

Sluk for stikkontakterne

Selvom dine stikkontakter ikke er i brug, kan de alligevel godt forbruge strøm. Du bør derfor sørge for at slukke dem, når du ikke skal bruge dem. Det er en god måde at spare på strømmen – og så er det naturligvis også en god idé at få ind som vane.

Herudover bør du sørge for at slukke for stikkontakten, hvis de er sat til elektroniske apparater, selvom de er på standby. De bruger stadig strøm, når de er på standby, selvom det ikke har nogen indflydelse.

Fjernsynet skal ikke stå på standby

I forlængelse af forrige afsnit, bør du altid sørge for at slukke for stikkontakten, som dit fjernsyn er koblet til, når det ikke er i brug. Selvom det står på standby, bruger det stadig strøm. Det gælder især, hvis du også har andre apparater som en konsol, Chromecast eller lignende koblet til, da de blot vil få strømforbruget til at stige yderligere.

Få monteret solceller

Hvis du vil gøre noget godt for både dig selv og din pengepung, bør du overveje, om en naturlig energikilde som eksempelvis solceller vil være en god idé. Det koster en del til at starte med, men til gengæld vil de kunne forsyne din husstand med gratis strøm. Der bliver naturligvis ikke produceret nær så meget strøm om vinteren, hvis du har solceller, men de vil kunne supplere din primære energikilde, så du alligevel sparer på strømmen. Det er et godt valg, uanset om du skifter for at spare penge eller skåne miljøet.

Kig også på og det giver mening at gennemføre andre energirenoveringer af din bolig.