Når du skal købe bolig, er det vigtigt, at du er opmærksom på energimærket. Hvis boligen ikke er ordentligt energioptimeret, er den dyrere at bo i, ligesom den er mindre miljøvenlig. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du bør være opmærksom på energimærket, når du køber bolig.

Der er mange forskellige faktorer, som du skal være opmærksom på, når du skal købe en bolig. Udover at boligen skal være i ordentlig stand, er det vigtigt, at den er energioptimeret, da det blandt andet har indflydelse på, hvor dyr boligen er at bo i.

Et lavt energimærke betyder, at boligen er dyrere at bo i

Hvis boligen ikke er ordentligt isoleret, eller der er andre energimæssige aspekter, som kan optimeres, vil boligen have et lavt energimærke. Det betyder blandt andet, at boligen i mange tilfælde vil være dyrere at opvarme, end hvis den havde et optimalt energimærke.

Du skal derfor regne med, at dine forbrugsudgifter stiger, når du køber en bolig med et lavt energimærke. Herudover er det mere skadeligt for miljøet, da du eksempelvis bruger flere ressourcer end nødvendigt på at opvarme boligen.

Brug energimærket til at forhandle dig til en bedre pris

Hvis boligen har er i dårligt stand rent energimæssigt, kan du ofte forhandle dig til et nedslag i prisen. Det gælder eksempelvis, hvis boligen har energimærke E eller F. Her vil du typisk kunne forhandle dig til en bedre pris, da det gør boligen mindre attraktiv.

Samtidig er det værd at være opmærksom på, at du kan få fradrag, når du energioptimerer din bolig. Det betyder altså, at du kan spare penge på at købe en bolig med et lavt energimærke, hvis du har tænkt dig at sætte den bedre i stand.

Konsultér dig altid med en boligadvokat

Du bør altid konsultere en boligadvokat, når du skal købe en bolig. Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant, og du kan derfor ikke være sikker på, at du får videregivet alle de oplysninger, som er relevante, når du skal købe bolig, hvis du ikke allierer dig med en boligadvokat. Kontakt en boligadvokat her. Din boligadvokat kan hjælpe dig med alt fra gennemgang af købsaftale og tinglysning af skøde til at varetage al kommunikation med mægler og bank. I sidste ende kan du være sikker på, at du gør en fornuftig handel, når du sikrer, at du har en boligadvokat med på sidelinjen, før du skriver under på købsaftalen.