I Danmark er der frit leverandørvalg, når det kommer til elselskaber. Man er som kunde således ikke bundet af sit regionale tilhørsforhold og kan derfor uden problemer vælge et andet elselskab end det, der traditionelt er knyttet til landsdelen.

Det betyder også, at man med bopælsadresse i Nordjylland ikke er pålagt at vælge Nordenergi, men i stedet kan tegne sit el-abonnement hos Energi Fyn eller Sydenergi.

Det skaber en øget konkurrence på elmarkedet og kommer derfor i sidste ende forbrugerne til gode.

Når markedet er frit, har elselskaberne nemlig endnu mere grund til at tilbyde fordelagtige el-løsninger til deres kunder. Derfor bliver gennemsigtigheden på markedet højere og priserne lavere.

Du kan læse mere om dine rettigheder som elkunde hos Energistyrelsen.dk

Gasel.dk tilbyder el og naturgas til indkøbspris

I forbindelse med den fri konkurrence på elmarkedet, er der kommet en række nye spillere på banen. En af dem er Gasel.dk.

Det lille elselskab er en del af Energi Fyn og har været det siden 2016. Energi Fyn er en af landets 6 største el-leverandører og både servicen og kvaliteten af leverancen af el og gas tager afsæt i den mangeårige erfaring fra elmarkedet.

Visionen hos Gasel.dk er at tilbyde et gennemskueligt og økonomisk valg, når det kommer til elselskab. Elmarkedet har nemlig traditionelt været præget af fagudtryk, elregninger med mange forskellige udgiftsposter og uigennemsigtighed i forhold til, hvad man egentlig betaler for.

Gasel.dk har gjort op med den gammeldags tænkning og tilbyder i stedet et af branchens mest gennemskuelige el-abonnementer:

El til indkøbspris – og et dagligt gebyr på 1 kroner for håndteringen.

Det gør det ikke alene nemt at tjekke, om elregningen stemmer med det faktiske forbrug. Det gør det også nemt at beregne, hvilken besparelse man som el-kunde kan opnå, ved et skift til Gasel.dk.

Dansk vindmøllestrøm fra Gasel.dk

Gasel.dk tilbyder dansk vindmøllestrøm til alle kunder. Det sker ud fra ønsket om at lade større og større andele af energiforbruget overgå til vedvarende energiformer. 100% af elektriciteten fra Gasel.dk stammer således fra danske vindmøller.

Det foregår helt konkret på den måde, at Gasel.dk opkøber såkaldte oprindelsesgarantier, svarende til den mængde strøm, der sælges. Garantien udstedes af Energinet i form af et certifikat, der fungerer som bevis for, at en tilsvarende mængde strøm er produceret af vindmøller.

Når først strømmen transporteres ind på selve elnettet, som fordeler strømmen til de danske forbrugere, kan man nemlig ikke holde styr på, hvor den præcis kommer fra.

Den strøm, som kommer ud af stikkontakten, er derfor en blanding af strøm produceret af for eksempel vindmøller, kulkraftværker og biobrændselsanlæg.

Ved at opkøbe de føromtalte certifikater er man som forbruger imidlertid garanteret, at der bidrages med en andel af vindmøllestrøm til det generelle elnet, der svarer til præcis den mængde el, man har betalt for.

Gennemskuelige priser og vilkår

El er fra statens side pålagt en lang række afgifter. Faktisk så mange, at omkring 50% af den samlede elregning består af netop afgifter. Dertil kommer den såkaldte PSO-afgift.

Det er alt sammen udgifter, det ikke kan lade sig gøre at slippe udenom. Som kunde hos Gasel.dk er disse derfor også en del af den samlede elregning.

Det er imidlertid muligt at slippe uden om månedlige abonnementer og gebyrer til høje priser.

Hos Gasel.dk er den pris, du betaler pr. måned, derfor også dén du ser: 1 krone om dagen i håndtering og derudover blot den gældende indkøbspris på elmarkedet.

Generelt svinger priserne for en kWh i forhold til udbud og efterspørgsel og prisen fastsættes og justeres på den nordiske el-børs. I perioder med meget strøm, eksempelvis på grund af gunstige vindforhold, sælges elektriciteten billigere. I perioder med mindre strøm, bliver en kWh tilsvarende dyrere.

Med en aftale hos Gasel.dk drager du fordel af de svingende indkøbspriser og sparer således penge, når elselskaberne kan købe billig strøm – netop fordi du kun betaler den pris, som elselskaberne gør.

Læs mere om hvordan du skifter på Gasel.dk.