Som håndværker kan det være vanskeligt at lande de store opgaver – særligt i starten, før du får etableret dit navn, kan det være vanskeligt at finde kunder. Et stærkt erhvervsnetværk kan hjælpe dig med at lande ordrer. Se her, hvordan du gør.

Når du er håndværker, skal du hele tiden skaffe kunder og nye opgaver, uanset hvor mange medarbejdere du har. Hvis du kun er dig selv, kan du klare dig i længere tid uden opgaver, men ikke desto mindre skal der opgaver i hus, hvis der skal brød på bordet.

I starten er det typisk vanskeligt at få kunder via markedsføring, da markedsføring koster penge og kan være svært at eksekvere på egen hånd, når man ikke har forstand på det. Et stærkt erhvervsnetværk kan være løsningen på dine udfordringer.

Hvad er et erhvervsnetværk?

Et erhvervsnetværk er et netværk, som du kan melde dig ind i. Her er typisk virksomheder fra vidt forskellige brancher, men du kan også melde dig ind i et branchespecifikt erhvervsnetværk, hvor du kan spare med andre fra samme branche.

Det smarte ved et erhvervsnetværk er ikke alene, at du får en lang række sparringspartnere. I det rigtige erhvervsnetværk har du også mulighed for at finde potentielle kunder, hvis du er god til at netværke og hjælpe de øvrige medlemmer.

Hvordan bruger jeg et erhvervsnetværk?

Du får intet foræret – heller ikke selvom du er medlem af et erhvervsnetværk. Det er vigtigt, at du selv bidrager med værdi, når du er medlem. Du får ikke noget ud af det, hvis du blot er passiv og forventer, at du får noget ud af det, uden du selv bidrager.

Derfor bør du det første stykke tid fokusere på at hjælpe og derved skabe nogle nye kontakter, så du udvider dit netværk. Det er det, det hele handler om. På sigt vil det som regel udmønte sig i nogle samarbejdspartnere, som du på den ene eller anden måde kan gøre forretning med.

Hvordan finder jeg et erhvervsnetværk?

Der er mange muligheder for at finde et erhvervsnetværk, uanset hvor i landet du er bosiddende. Det vigtige er, at du vælger det rigtige erhvervsnetværk, så du rent faktisk får noget ud af det.

Det kan være, at den lokale idræts- eller sportsforening har en medlemsklub, som du kan melde dig ind i, hvis du donerer et beløb til dem. Alternativt kan du forsøge at forhøre dig hos kommunen, der typisk har hjælp til iværksættere og selvstændige.