Energioptimering er noget, de fleste boligejere er begyndt at prioritere højt. Det er særligt i forbindelse med en renovering, at danskerne er begyndt at fokusere mere og mere på energioptimering.

Er du i tvivl om, hvordan du kan komme i gang med at energioptimere dit hjem, er nye vinduer uden tvivl et rigtig godt sted at starte.

Du kan i dag finde et bredt udvalg af energivenlige vinduer, og dem kan du blive meget klogere på her i artiklen.

Ældre vinduer isolerer dårligt og er en stor synder i forhold til energitab

Der er rigtig mange ældre huse, der naturligvis også har ældre vinduer. De har en meget dårlig evne til at isolere, og disse vinduer hører derfor til de største syndere, når det kommer til energitab i hjemmet.

Undersøgelser viser, at op til 10 % af det samlede energiforbrug herhjemme i Danmark ryger ud ad vinduer, der er dårligt isolerede og utætte. Netop af denne årsag bør du skifte til energibesparende vinduer eller energivinduer, som de også kaldes.

Energibesparende vinduer er til stor gavn for miljøet og din økonomi

Såfremt du skifter til energivinduer, kan du være med til at mindske ovenstående tal markant. Endvidere bør du altid vælge et vindue i tre lag, da du på den måde har mulighed for at spare yderligere på din varmeregning. Der er med andre ord mange gode grunde til, hvorfor du bør skifte til et energibesparende vindue.

Det er både til stor gavn for miljøet og din økonomi. Du kan i dag finde et stort og spændende udvalg af energirigtige vinduer, hvorfor du med garanti vil kunne finde den type eller model, der passer til dit hjem og din stil.

Vær særligt opmærksom på vinduets energimærkning

Der er således ingen tvivl om, at de helt rette vinduer har en afgørende betydning for, hvor meget varme dit hus taber hver eneste dag.

Det gælder særligt, hvis du bor i et hus, der har store vinduespartier, eller som bare har mange vinduer. I den forbindelse skal du være særligt opmærksom på begrebet energitilskud. Det er det ord, man anvender til at beskrive vinduets evne til at optage varme samt til at isolere.

Hvis man vil beregne vinduets energitilskud, skal der både tages hensyn til rammer, karme, sprosser og meget andet. Det er derfor et meget komplekst regnestykke. I stedet kan du blot kigge på energimærkningen, der er angivet i en skala, der går fra A til F.

Sådan opfylder du bygningsreglementets skærpede krav

Endvidere skal du være opmærksom på, at en række krav gør sig gældende, og de er i den grad blevet skærpet i løbet af de sidste par år. Du opfylder bygningsreglementets krav, såfremt du vælger et vindue, der er mærket med enten A, B eller C.

I den forbindelse bør du være særligt opmærksom på, at nogle andre krav gør sig gældende, såfremt der er tale om ovenlys. Derudover bør du huske, at der ikke er nogle krav, såfremt du kun skifter vinduerne ud. Vil du gerne være god ved miljøet og din økonomi, bør du altså uden tvivl overveje at skifte dine gamle vinduer ud med energibesparende vinduer.