Du vælger selv, hvilket elselskab der skal levere elektricitet til din bolig – og der kan være store besparelser at hente, hvis du skifter. Er du i tvivl om, hvordan du finder det rigtige elselskab, følger her tre overvejelser, du bør gøre dig, før du skifter.

#1: Hvorfor vil du skifte elselskab?

Det er gratis at skifte elselskab, men du bør overveje, hvad dit primære formål med at skifte er, før du kaster dig ud i det. Hvis der er for at spare penge, skal du blot finde det billigste elselskab, da der som nævnt typisk ikke er nogle omkostninger forbundet med selve skiftet.

Størstedelen af prisen på elektricitet styres af forskellige afgifter. Det er faktisk kun 18 procent af prisen, du rent faktisk betaler for elektriciteten, som er styret af konkurrencen på markedet. Derfor er det også kun de 18 procent, du kan spare på.

Hvis du bruger meget elektricitet, er der dog alligevel mulighed for at spare en del penge. Er du en gennemsnitlig forbruger af elektricitet, vil du kunne spare mellem 100-800 kr. om året på elektricitet, hvilket ikke er noget stort beløb, men alligevel værd at være opmærksom på.

#2: Skal du vælge et grønt elselskab?

Udover prisen på dit elselskab, har du også mulighed for at vælge et grønt elselskab. I fremtiden vil elektricitet udgøre en langt større del af vores samlede energiforbrug, og derfor er det en god idé at vælge at investere i grøn strøm.

Det er ikke muligt at styre, om du får strøm fra en bestemt vindmølle eller solcelle, men alligevel vil du kunne vælge et selskab, som køber strøm fra vedvarende energikilder. Det vil være med til at gøre din bolig grønnere, og samtidig vil du bidrage til den grønne omlægning.

#3: Hvilket elselskab skal du vælge?

Der er mange forskellige udbydere af elektricitet i Danmark, og derfor kan det være vanskeligt at gennemskue de mange muligheder. I 2018 var der omkring 300 forskellige el-produkter, du kunne vælge imellem. Det kan være en god idé at klikke dig ind på en forbrugerportal, hvor du kan sammenligne de forskellige leverandører af elektricitet. Det vil give dig bedre mulighed for at vælge et elselskab, som passer til lige netop dit behov. Samtidig vil du kunne se, hvem du skal vælge, hvis du er på udkig efter dem, der leverer strøm billigst.

Find flere sparetips her.