Der er ingen, der siger, at det nødvendigvis skal være en dyr affære at få energioptimeret boligen. Du kan nå langt på egen hånd, men ofte vil der være behov for professionel assistance. Det betyder imidlertid ikke, at du skal hyre en virksomhed. Der er nemlig også andre muligheder på markedet. Bliv klogere her.

Sådan finder du hjælp til dine opgaver

Når du skal have energioptimeret din bolig, så er det vigtigt, at du vælger en professionel håndværker. Det betyder dog ikke, at du skal hyre en hel virksomhed, selvom det også kan være en fornuftig løsning. Det er imidlertid ikke den billigste løsning, og faktisk kan du komme langt, hvis du tænker en smule ud af boksen.

Der findes flere forskellige tjenester på nettet, hvor du kan finde billig arbejdskraft. Klik ind på https://handyhand.dk/, hvis du vil have mere information om, hvordan du finder billige håndværkere, der kan hjælpe dig med at energioptimere din bolig. Her kan du finde både VVS’ere, tømrere og murere, som kan klare arbejdet for dig.

Du kan også indhente flere tilbud

Hvis du ikke ønsker at bruge en enkelt håndværker, men i stedet ønsker at gøre brug af en større virksomhed til din opgave, så bør du altid indhente flere tilbud. Når du indhenter flere tilbud, får du mulighed for at sammenligne dem, så du kan vælge dét, der er det bedste i forhold til dit konkrete behov.

Det betyder samtidig, at du sparer penge, fordi du bliver i stand til at vurdere, hvem der kan udføre opgaven billigst. Der findes flere forskellige tjenester, hvor du kan indhente tre byggetilbud ganske gratis. På den måde får du et værdifuldt sammenligningsgrundlag, som gør, at du kan spare mange penge, når boligen skal energioptimeres.

Husk, at du kan få håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget giver dig mulighed for at trække arbejdsløn fra, når du hyrer en håndværker til at udføre energiforbedringer af din bolig. Du kan få fradrag for forbedringer i både huse, lejligheder, sommerhuse og fritidshuse, så længe du selv ejer grunden, hvorpå huset er placeret.

Fradraget er på maksimalt 12.000 kr. om året for hver person i din husstand. Hvis du bor sammen med en samlever og et voksent barn over 18 år, så betyder det, at I sammenlagt kan få fradrag for 36.000 kr. om året. Du bør dog være opmærksom på, at fradraget kun gælder for arbejdslønnen og dermed ikke materialerne, som håndværkeren bruger.