Drømmer du om et mere energivenligt hus? Så er der heldigvis håb forude. Du kan nemlig sagtens udlede mindre CO2 og samtidig spare på din el-, vand- og varmeregning, hvis du ved, hvordan du gør. Bliv klogere her.

#1: Få bygget et energivenligt typehus

Den bedste måde at reducere dit varme- og energiudslip på er ved at få bygget et nyt hus. Det er selvfølgelig en ret drastisk metode, men hvis du alligevel overvejer at flytte og er på udkig efter en ny bolig, hvorfor så ikke få bygget et nyt typehus fra bunden? Det er ofte pengene værd, og typehuse er i dag utroligt energivenlige.

Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan du får et energivenligt typehus, hvor du kan skrue et ordentligt hak af din varmeregning. Det koster selvfølgelig mere end at investere i en ældre bolig, men ikke desto mindre er muligheden der – og det handler om at gribe de muligheder, man får serveret.

#2: Få loftet isoleret ordentligt

De fleste ved, at varme stiger til vejrs. Det betyder, at du spilder utroligt meget varme, hvis ikke loftet i din bolig er isoleret ordentligt, og derfor er der god grund til at få det efterisoleret. Det kan du eksempelvis gøre forholdsvist billigt, hvis du alligevel skal have skiftet tag, da du sparer både tid og arbejdskraft.

Herudover er der flere tagfirmaer og isoleringsfirmaer, som tilbyder, at du kan få et gratis tjek af dit hus, hvis du gerne vil vide, hvilke optimeringer du skal foretage, hvis du vil spare penge på din varmeregning. Det kan være en god idé at overveje, og samtidig kan du få et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste.

#3: Udskift de gamle ruder

Har du endnu gamle ruder i din bolig, er det på høje tid at få dem udskiftet, hvis du vil spare penge på varmeregningen. Det er der god grund til, for gamle ruder isolerer ikke lige så godt, og derfor slipper varmen lettere ud gennem ruderne. Du kan derfor med fordel få dem udskiftet, og det gør sig især gældende, hvis de er punkterede.