Hvis du vil have mere ud af din bolig, er det en god idé at overveje, hvilke tiltag du kan tage i brug for at energirenovere den. Der er mange lavthængende frugter, som i sidste ende kan spare dig for mange tusinde kroner om måneden. Her får du 3 gode råd til energirenovering af boligen.

#1: Efterisolering af loftet

Hvis dit loft ikke er isoleret ordentligt, risikerer du at bruge unødvendigt mange penge på at opvarme boligen. Som bekendt, stiger varmen til vejrs, og hvis ikke taget er ordentligt isoleret, ryger varmen ud af boligen. Det kan koste dig mange penge i varme, og det er samtidig ikke godt for miljøet.

Det er naturligvis ikke en billig renovering, men ikke desto mindre kan det ofte godt betale sig. Både fordi du sparer penge på varmeregningen, men en energirenovering som denne afspejler sig også i husets vurdering. Du kan derfor få mere for din bolig, når du sætter den til salg igen, hvis den er ordentligt isoleret.

#2: Erstat pille- eller oliefyret med en varmepumpe

Mange gamle boliger er udstyret med et olie- eller pillefyr. Det er ikke nogen god løsning, hvis du vil spare penge på varmeregningen – og samtidig er det ikke en fornuftig løsning i forhold til miljøet. Der kan derfor være store penge at spare, hvis du udskifter din gamle varmekilde med en nyere.

Her er varmepumpen en utroligt effektiv løsning – og så er den samtidig billig i drift. Du kan få mange forskellige varmepumper, og de er forholdsvist nemme at installere. Er du i tvivl om, hvorvidt du selv kan montere den, kan du tage kontakt til en professionel håndværker med erfaring indenfor energioptimering.

#3: Udskift de gamle ruder

Ruderne er ligeledes et af de steder, hvor varmen er mest tilbøjelig til at sive ud. Det gør sig i særdeleshed gældende, hvis der er tale om gamle ruder, som er punkterede. Derfor er det en god idé at kigge på de ruder, som er i boligen, da de kan være årsag til en varmeregning, som er højere end nødvendigt. Her er det en god idé at udskifte dem med mere energivenlige modeller, som sikrer, at varmen bliver i boligen, hvor den hører til. Det kan være en god idé at kontakte en glarmester, som kan efterse ejendommen. Han eller hun vil med garanti kunne hjælpe dig med, hvilken løsning der er bedst for netop din ejendom.