Det er de færreste, der ikke kan nikke genkendende til synet skyhøje el- og varmeregninger – og det er en skam! For med et par smarte tips og tricks til, hvordan du kan nedsætte dit energiforbrug derhjemme, kan du ikke alene spare penge, men også skåne miljøet for et unødvendigt overforbrug. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du kan implementere 3 grønne tiltag i hjemmet, som skåner miljøet og sparer energi.

Du kender dem sikkert allerede – de klassiske tommelfingerregler og gode tips til, hvordan du kan spare energi i hjemmet. Men husker du at slukke for lyset og dine elektriske apparater, når du forlader et rum? Og hvordan står det til med dit tøjforbrug og -vask? Læser du med her, vil du hurtigt finde ud af, hvor let det er at leve både billigere og grønnere.

Køb kvalitetstøj og vask kun, når det er nødvendigt

Forbrug, og ikke mindst overforbrug, er efterhånden blevet lidt af et skældsord. Måske særligt, når det kommer til tøjforbrug – og det er med god grund!

Vi er nemlig blevet alt for gode til at købe billigt og smide ud. Et godt råd til den energi- og klimabevidste forbruger lyder således: Køb mindre, men bedre, og vask kun dit tøj, når det er nødvendigt.

Går du efter mode- og kvalitetstøj, når du shopper, behøver du nemlig ikke vaske dit tøj særligt ofte. De fleste dårlige lugte kan som regel fjernes ved at lægge tøjet i fryseren hen over natten eller ved at have en lavendelpose liggende i skabet.

På den måde sparer du både vand, energi og penge, når du fornyer din garderobe med smart modetøj!

Sluk dine apparater, når du forlader rummet

Dine forældre har sikkert råbt det efter dig et utal af gange – sluk lyset! Dine elektriske apparater og ikke mindst lamper bruger nemlig meget mere energi, end du lige går og tror.

Vi har elektriske apparater overalt i hjemmet, og du kan meget dårligt undvære dem, hvis din hverdag ikke skal blive for primitiv. Når det er sagt, kan det være en rigtig god idé at gå en ekstra runde for at tjekke, at alle apparater er slukket, inden du og resten af familien går i seng eller forlader hjemmet.

Sluk for alle lysene, tjek at vaskemaskinen og tørretumbleren ikke står tændt, og sluk helt for både computer, PlayStation og lignende. Apparater på vågeblus bruger nemlig også strøm.

Spar på vandet

Det kommer efterhånden bag på de færreste, at vand er en begrænset ressource, som vi skal spare på.

Det er derfor både god samvittighed og godt for økonomien at få repareret den dryppende vandhane og det løbende toilet derhjemme. For slet ikke at nævne de økonomiske og miljøvenlige fordele ved kortere bade.

Næste gang du skyller ud i toilettet efter at have pudset næse eller tisset, kan du desuden spørge dig selv om, hvorvidt det virkelig er 9-12 liter vand værd at skylle efter hver gang. Du kan læse mere om, hvordan du kan leve grønnere og spare på energiforbruget på noco2.dk.