De fleste husejere kender til de økonomiske fordele ved at skifte et gammelt, energislugende varmeanlæg ud med en nyere, mere energieffektiv varmepumpe. Men vidste du, at din boligs varmekomfort også bliver bedre, når du investerer i et nyt varmeanlæg? Læs med herunder, hvor vi giver dig tre gode grunde til at investere i et nyt varmeanlæg.

Varmeregningen repræsenterer en betydelig del af det månedlige budget for de fleste – særligt i vinterhalvåret, hvor frostgrader sætter alt for mange ineffektive radiatorer og fyr på overarbejde. Med en ny og moderne varmepumpe kan du være sikker på at få mere varme for færre penge. Vælger du en bæredygtig løsning, kan du endda få et energitilskud til din grønne boliginvestering.  

1. Spar mange penge med et nyt varmeanlæg

De fleste parcel- og rækkehuse har fjernvarmeinstallationer fra før 1990’erne. Gælder det også for din bolig, vil du formentlig kunne spare en hel del penge på varmeregningen, så snart du skifter dit varmeanlæg ud med et nyt varmeanlæg – f.eks. en luft til vand varmepumpe.

Det skyldes især, at energiforbruget og udgifter til reparationer og afkalkning af gamle rør bliver lavere. Ifølge Bolius kan en typisk husstand faktisk spare mellem 5.000 og 10.000 kr. om året ved at skifte deres gammel olie- eller naturgasfyr ud med en ny varmepumpe.

Her er det dog værd at bemærke, at der efterhånden findes et bredt udvalg af varmepumper og energieffektive varmeanlæg. Du kan se det store udvalg her hos Jysk Boligopvarmning, som b.la. sælger varmeanlæg i Herning, Holstebro, Ikast, Ringkøbing og det meste af Jylland.

2. Skub Danmark i en grønnere retning

Det er ikke kun din varmeregning, der bliver mindre, når du investerer i en ny varmepumpe – det gør din hustands CO2-udledning også.

I modsætning til mange andre opvarmningsformer, som kører på gas eller olie, bruger varmpumpen nemlig vedvarende energi fra f.eks. jorden eller udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand.

Du kan således halvere din hustands CO2-udledning, hvis du bytter dit gamle olie- eller gasfyr ud med en luft til vand varmepumpe.

3. Få en bedre varmekomfort i din bolig

Sidst, men bestemt ikke mindst, vil du som regel opleve, at varmekomforten i din bolig stiger, når du investere i et nyt varmeanlæg.

Har du svært ved at fordele varmen i din bolig, er der altså al mulig god grund til at lede efter en ny varmepumpe. På den måde slipper du nemlig for at fyre for spurvene, når vinteren banker på døren. 

Inden du køber den første og bedste varmepumpe, kan det være en rigtig god idé at søge vejledning hos en professionel VVS-installatør. Han eller hun vil hurtigt kunne vurdere, hvilket varmeanlæg der passer bedst til din bolig.