Der er mange gode grunde til, at du bør gå over til træpiller, når boligen skal varmes op. Det er på én og samme tid en billigere og mere miljøvenlig løsning, hvis man sammenligner med eksempelvis et oliefyr. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du bør investere i et pillefyr, så du kan opvarme boligen med træpiller.

Træpiller er en miljøvenlig løsning

Træpiller bidrager til at reducere affaldsmængden fra skovbrug og affald, der ellers ville blive sendt til lossepladsen. Samtidig fremmer de bæredygtig skovbrug, da de kun er lavet af trærester, der ikke ville have været anvendt til andre formål. Samtidig er træpiller CO2-neutrale, da de kun frigiver den mængde CO2, som træet optog, da det voksede.

På denne måde kan du bidrage til at reducere den samlede CO2-udledning og støtte en grønnere og mere bæredygtig energiøkonomi, når du anvender træpiller. Dermed er et pillefyr altså en fornuftig løsning, hvis du ønsker at reducere din boligs samlede CO2-udledning. Det kan du få flere tips til, hvordan du gør, her.

Træpiller er nemme at bruge

Det er nemt at anvende træpiller, når først du har fået monteret og installeret et pillefyr. De kræver samtidig langt mindre rengøring end fast brændsel, fordi de er tørre og producerer mindre aske. Du får således både en mere miljøvenlig varmekilde end eksempelvis et oliefyr, samtidig med at den er nemmere at vedligeholde.

Effektiv og billig varmekilde

Træpiller har en høj brændværdi, hvilket betyder, at de afgiver en stor mængde varme pr. enhed, hvilket gør dem til en særdeles effektiv varmekilde. De er også billigere end andre former for brændsel, fordi de er fremstillet af restprodukter, der ellers ville have været spildt – og alene dét er en god grund til at overveje træpiller.

Samtidig er træpiller nemme at opbevare, da de kan stables i en større mængde uden, at de optager for meget plads. De er også lette at transportere, da de vejer minimalt, hvilket betyder, at det ikke koster det store at bestille træpiller hjem. Alt i alt er træpiller en økonomisk og praktisk løsning til opvarmning af hjemmet.