Alger stortrives i det danske, fugtige og regnfulde vejr. De små mikroorganismer er gode for miljøet og balancen i naturen, men de er hverken pæne at se på, og de kan i sidste ende gøre stor skade på dit hjem.

Skal du af med algerne, så kan du her få nogle tips til algebehandling som er skånsomt for miljøet.

Glatte flader – pas på

Glatte fliser er noget vi alle kender, enten fra arbejdspladsen, vores egen terrasse eller på fortovet. De grønne eller gule alger har ingen problemer med at gro på den slags overflader, og især i regnfulde perioder går det stærkt.

Men holdes de ikke nede, og gør man sig ikke tanker om konsekvenserne, kan det gå galt. Algerne er nemlig med til at gøre fliserne meget glatte. Så udover den grimme fremtoning, så kan algerne være farlige, og man kan rent faktisk komme til skade på algeramte overflader.

Har du ansvaret for at holde algevæksten nede på store arealer, enten i privaten eller i arbejdspladsens indgangsparti, så kan du vælge at søge hjælp hos professionelle virksomheder. Læs mere om grøn algerens hos Gladrens.dk, og find den helt rigtige løsning for dig.

Frostsprængninger og utætheder – det kan koste dig dyrt

Udover at ramme flader som vi betræder, så er det også almindeligt at alger blomstrer på tagsten. Her er det enten de grønne eller gule alger man støder på. De er ikke kønne, og mange ønsker at give deres hjem et æstetisk løft ved at fjerne algerne. Men det er ikke blot udseendet der har en betydning.

Holder man ikke øje med algerne og tager hånd om sit tag, så kan det have uoverskuelige, økonomiske konsekvenser. Algerne kan nemlig betyde frostsprængninger, hvilke medfører utætheder og fugt i taget.

Dette forkorter tagets levealder, og et nyt tag kan løbe op i tusinder af kroner. Så det er bedre at behandle taget jævnligt, fjerne algerne i opløbet og derved undgå at pengepungen bliver tom.

Gå ikke på kompromis med miljøet

Algebehandlinger er blevet mere og mere normale i private hjem såvel som i offentlige institutioner. Det har tidligere været svært at nedkæmpe de ihærdige mikroorganismer uden at gøre skade på det omkringliggende miljø pga. brugen af kemikalier.

I takt med den stigende forståelse for kemikaliers negative indvirkning på naturen er reglerne på den front blevet indskærpet.

Miljøstyrelsen har opsat klare regler for brugen af kemikalier i naturen, og mange professionelle virksomheder, der beskæftiger sig med algebehandling, bruger nu midler med aktive stoffer som forekommer naturligt i naturen.

Drypper disse midler ned på dine planter eller flyder de ned i jorden, så har det ingen ødelæggende konsekvenser for hverken vandløb, dyreliv eller dig og mig.

Hvis man benytter sig af ikke-miljørigtige midler til algebehandling, så er det ikke blot den omkringliggende natur der kan tage skade. Myndighederne er særligt opmærksomme på ulovlige kemiske midler, og brugen af dem kan medfører større bøder.

Så husk at tænke grønt og økologisk, når du vælger hvilken algebehandling der er bedst for dig. For det påvirker både træerne, insekterne, naboen og dig selv.