Flere danskere er blevet bevidste om at der er mulighed for at spare i forhold til økonomien men også i forhold til klimaet, hvis man bare er okay med at se efter de alternativer der er tilgængelige for os indenfor det der kaldes for vedvarende energi.

For at spare skal du have et hus der er oplagt at montere solceller på

Ja, der er penge at hente på brugen af solceller i den almindelige husstand og det giver derfor rigtig god mening at overveje denne form for energikilde derhjemme, men der er nogle forholdsregler du bør tage dig for det er ikke alle huse der er lige godt egnet til samle energien fra solens lys. Bor du f.eks. i en mørk skov, med trækroner der skygger fra morgen til aften, vil der ikke være meget at spare ved at anvende solceller. Bor du til gengæld i et hus med perfekt hældning på taget der vender mod syd, er der tale om en rigtig fin besparelse.

Få tilbud på solceller på hjemmesiden solceller3tilbud.dk, hvor du let og uforpligtende vil modtage 3 tilbud der kommer fra dit område. På denne måde kan du lettere få et overblik over hvor prisen cirka ligger, men du kan også få et overblik over hvad der tilbydes i forhold til produkt og andre services end montering og installering. Sælger kan desuden være behjælpelig med hvad der er bedste placering mv. for dig.

Intet på skygge for solen. Foto: Unsplash

Barber halvdelen af din elregning ned hvert år

Men hvor meget kan man så egentlig spare ved at bruge disse solceller som energikilde. Hvis vi ser på at du har den perfekte hældning på et sydvendt tag og der ikke er noget der skygger for sollyset, så kan du godt regne med at barbere halvdelen af din årlige elregning ned og det vil være til at mærke.

Det er ikke hele året, hvor solcellerne vil kunne producere nok til at dække en hel husstand ind i forhold til elforbruget. I den danske vinter er det især utænkeligt og det kan her være nødvendigt at få el andetsteds. Det koster en del mere at købe el end hvad du kan sælge det el du producerer for meget.

Det kan derfor for mange give bedst mening at man lagrer sin overproduktion fra efterår og forår i et batteri, som så kan benyttes i vintermåneden hvor der kræves noget ekstra. I forår og efterår vil anlægget typisk producere for meget og selvom det bedst kan betale sig at lagre denne strøm i eget batteri, så vælger de fleste at sælge den overskydende strøm til det lokale elværk.