Du kan spare en del penge med en varmepumpe, hvis du opvarmer din bolig med el, olie eller naturgas. Det er dog ikke alle varmepumper, der kan det samme. Så læs med her, hvor vi forklarer mere om de forskellige typer af varmepumper og hjælper dig med at finde den helt rigtige varmepumpe til din bolig.
En varmepumpe er en effektiv og billig løsning til dig, som ønsker at udnytte og genbruge den energi, som allerede findes i luften eller jorden udenfor. Når du installerer en varmepumpe i dit hus, kan du nemlig tage varmen fra f.eks. jorden og overføre den til dine radiatorer eller gulvvarme. Se med er på siden, hvor vi fortæller mere om de 3 mest almindelige former for varmepumper.
Luft til vand – en god varmepumpe til helårshus
En luft til vand-varmepumpe udnytter varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Den populære løsning giver lidt mindre besparelser end jordvarme, men er til gengæld billigere og nemmere at installere. Samtidig kræver den ikke ret meget plads.
Luft til vand-varmepumpen er et grønt og økonomisk alternativ til olie- og naturgasfyret, som fungerer hele året. Det er imidlertid vigtigt, at din pumpe står 5-10 meter fra din og din nabos bolig. Den store ventilator støjer nemlig en smule.
Luft til vand-varmepumpen er en god løsning til dig, som har vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme. Du kan indhente et tilbud og læse mere om den effektive varmepumpe hos DVI Energi.
Jordvarmeanlæg – få store besparelser med effektiv varmepumpe
Et jordvarmeanlæg – også kaldet en væske til vand-varmepumpe – er en af de mest effektive varmepumper og giver dig både varme og varmt vand.
Det koster en del at installere jordvarmeanlægget. Du skal nemlig have gravet en lang jordslange ned i haven for at kunne udnytte energien. Det kræver desuden ofte ca. 300 m2 have at dække en families varmeforbrug.
Har du det, kan du imidlertid spare en masse penge ved at installere et jordvarmeanlæg. Væske til vand-varmepumpen er nemlig den varmepumpetype, som giver dig størst besparelser, når installationen først er betalt.
For at kunne installere et jordvarmeanlæg, er det vigtigt, at du bor mindst 5 meter fra et vandforsyningsanlæg, og at anlæggets slanger ligger mindst 60 meter fra et naboskel. Det er desuden nødvendigt at søge tilladelse hos kommunen, inden du sætter en installatør i gang med opgaven.
Luft til luft – den perfekte varmepumpe til sommerhuset
En luft til luft-varmepumpe er en billig løsning, som egner sig utroligt godt til sommerhuset. I modsætning til de to andre varmepumpetyper kan luft til luft-varmepumpen ikke varme dit brugsvand. Til gengæld kan du bruge den i boliger, hvor der ikke er vandbårne radiatorer.
Luft til luft-varmepumpen er også et udmærket supplement til din helårsbolig, hvis du har elvarme, olie eller naturgas. Vær dog opmærksom på, at luft til luft-varmepumpernes kvalitet er meget svingende, og at nogle af dem kan finde på at køle dit hus, hvis du varmer din bolig lidt ekstra op med en brændeovn eller lignende.